Het professionele alternatief voor op maat gemaakte bleeklepels.

Bij patiënten die hun hele gebit willen laten bleken, gebruik ik meestal op maat gemaakte bleeklepels en Opalescence™ PF. In sommige gevallen hoeven we geen individuele lepels te laten maken en zijn er andere oplossingen mogelijk.

Een van die oplossingen is Opalescence Go™ dat geleverd wordt met de unieke UltraFit™-lepel. We moesten met veel details rekening houden, maar uiteindelijk hebben we een heel handig en patiëntvriendelijk product kunnen ontwikkelen. UltraFit-lepels zijn geprefabriceerd, voorgevuld en kunnen direct worden gebruikt. Veel tandartspraktijken zijn blij dat ze hun patiënten deze lepels kunnen aanbieden.

Opalescence Go_Melon and Mint

Opalescence Go is verkrijgbaar in twee smaken: mint en meloen.

Opalescence Go_Tray

Opalescence Go UltraFit-lepels:
Flexibele lepels met een gekleurde buitenste lepel die helpt bij het plaatsen en positioneren van de lepel. De binnenste lepel past zich daarna aan de tandboog aan.

Voor patiënten die vinden dat het te lang duurt om een bleeklepel op maat te laten maken en die het maken van de afdruk niet prettig vinden, is Opalescence Go een geweldig alternatief. De eerste resultaten zijn meestal al zichtbaar na drie tot vijf dagen. Zowel patiënten als tandartspraktijken kunnen profiteren van de voordelen van deze behandeling. Doordat er geen lepel op maat hoeft te worden gemaakt en geen tijd hoeft te worden geïnvesteerd in veel behandelingen aan de stoel, besparen beide partijen tijd én geld.

Opalescence Go kan worden gebruikt als complete behandeling, als eerste behandeling of als vervolgbehandeling. Het is bijvoorbeeld heel geschikt als vervolg op een behandeling met Opalescence Boost die in de tandartspraktijk is uitgevoerd. Het kan zelfs worden gebruikt na Opalescence Endo, een medische bleekbehandeling die meestal is bedoeld voor een of meer niet-vitale gebitselementen. De vervolgbehandeling met Opalescence Go zorgt ervoor dat het hele gebit in dezelfde tint gebleekt is. In beide gevallen zijn op maat gemaakte lepels overbodig en kan de behandeling prima met behulp van Opalescence Go worden afgerond. Opalescence Go is ook ideaal voor een snelle opfrisbehandeling na een eerdere bleekbehandeling. Veel tandartsen gebruiken Opalescence Go bij de jaarlijkse of halfjaarlijkse preventieve controle om te zorgen dat patiënten hun mooie bleekresultaten behouden.

Veel patiënten vinden het bij de preventieve controle prettig dat hun gebit niet alleen schoon en glad wordt, maar ook witter. Wij raden u aan om uw patiënten als geavanceerde profylaxebehandeling een paar Opalescence Go-lepels mee te geven die ze na een professionele gebitsreiniging kunnen gebruiken.

(Als u bij de preventieve controle een scaler hebt gebruikt, mag de patiënt pas na een week met de bleekbehandeling beginnen, zodat de weke delen volledig kunnen herstellen. Dit vermindert de overgevoeligheid van de weke delen tijdens de bleekbehandeling). Met Opalescence Go blijft de glimlach van uw patiënten mooi of vragen ze misschien later om een volledige bleekbehandeling.

De behandeling:

Uiteraard moet er voor een eventuele bleekbehandeling eerst een professionele gebitsreiniging plaatsvinden. Verder moet uitgebreid worden onderzocht en vastgesteld welke kleur het gebit heeft. Ik betrek zelf altijd graag de patiënt bij deze stap. Als de voorbereidingen voor de bleekbehandeling zijn getroffen, krijgt de patiënt instructies over het gebruik van de Opalescence Go-lepels (zie afbeeldingen):

1- Haal de lepels uit de verpakking. OPMERKING: de lepels zijn gemarkeerd met een ‘U’ (upper) voor de bovenkaak en een ‘L’ (lower) voor de onderkaak.

Opalescence Go_Step 1

De lepels voor de boven- en onderkaak zijn verkrijgbaar in blisterverpakkingen.

2- Centreer de lepel op de tandboog.

Opalescence Go_Step 2

3- Zuig de lepel voorzichtig vast. De binnenste lepel past zich aan de tandboog aan.

Opalescence Go_Step 3

4- Verwijder de gekleurde buitenste lepel en gooi hem weg.

Opalescence Go_Step 4

5- Pas de binnenste lepel aan door hem nog verder omlaag te zuigen en door druk uit te oefenen met de lippen. Deze druk is voldoende om ervoor te zorgen dat de lepel zich aanpast en het gebit helemaal bedekt. Het actieve bestanddeel van de bleekgel verspreidt zich over de tanden en kiezen en komt zelfs ook onder eventuele brackets. Gebruik voor het verder aanpassen niet uw vingers, omdat daardoor te veel bleekgel op het tandvlees terecht kan komen.

Opalescence Go_Step 5

6- Draag Opalescence Go 6% gedurende 60 à 90 minuten per keer. Geef de patiënt zoveel lepels mee als u denkt dat hij of zij nodig heeft en plan een vervolgafspraak in om te kunnen bepalen of er nog meer bleeklepels nodig zijn.

Opalescence Go_Step 6

Opalescence Go_LM TW_before

Een iets gelige verkleuring door bepaalde voeding en kleurstoffen. Een fenomeen dat veel voorkomt.

Opalescence Go_LM TW_after

Resultaat na 6 dagen behandeling.

Als er sprake is van overgevoeligheid, raden wij meestal aan om gedurende een aantal weken voor en tijdens de bleekbehandeling onze Opalescence Sensitivity Relief-tandpasta te gebruiken. Voor overgevoeligheid tijdens het bleken bieden wij ook onze UltraEZ™-lepels aan. De actieve bestanddelen hiervan zijn kaliumnitraat en fluoride, twee stoffen die overgevoeligheid snel kunnen verhelpen.

Als er nog restauraties nodig zijn, stel deze dan uit tot zeven à tien dagen na afloop van een bleekbehandeling. Dan hebben adhesieve technieken niet te lijden onder de zuurstofionen die zich in de gebitselementen bevinden. Bovendien kan zo ook de kleur van het gebit zich stabiliseren.

Weinig moeite voor een mooi resultaat

De Opalescence Go-behandelingen vragen van patiënten en tandartspraktijk een minimale investering in tijd en geld. Bovendien levert de bleekbehandeling ook voordelen op voor de algehele mondgezondheid, omdat kaliumnitraat en fluoride bijdragen aan de versterking van het glazuur. Tot slot vergroot een witter gebit het zelfbewustzijn van patiënten, iets wat we vaak zien bij patiënten die een bleekbehandeling hebben ondergaan. Alles bij elkaar is dit een belangrijke motivatie voor patiënten om te zorgen voor een betere mondhygiëne en regelmatig een bezoek te brengen aan de tandarts voor preventieve controle en professionele gebitsreiniging.

Wij krijgen vaak deze reacties van patiënten: “Ik had niet verwacht dat een bleekbehandeling zo makkelijk zou zijn!” en “Bedankt, het is nu veel fijner om te lachen.”

Met vriendelijke groeten,

Dr. Fischer Signature

Dan Fischer


Over dr. Fischer

Dr. Fischer

Dr. Dan Fischer is de oprichter en CEO van Ultradent Products, Inc., een toonaangevende fabrikant op het gebied van hoogwaardige tandheelkundige materialen, apparatuur en instrumenten, met een geschiedenis van 40 jaar op het gebied van innovatie en kwaliteit. Producten van Ultradent worden door tandartsen, orthodontisten, groepspraktijken, tandtechnische laboratoria, overheidsinstellingen en universiteiten over de hele wereld gebruikt. De missie van Ultradent Products is het verbeteren van de mondgezondheid wereldwijd. Ga voor meer informatie naar ultradent.com/eu.